lillyrose.blogg.se

Jag är mamma till en dotter född den 22 november 2013 och en son född den 20 mars 2017. Mitt liv kretsar runt dem nu och omställningen att bli tvåbarnsmamma. Jag och min älskade man gifte oss sommaren 2013 så jag är både fru och tvåbarnsmamma. Vi bor i ett litet torp på landet så nu är jag bonde också . En omställning som är helt underbar.

Älgörtsaft

Publicerad 2020-07-29 08:23:33 i Mina blommor/ grönsaker,

Igår gjorde jag saft på älgört/ älggräs som växer vilt i dikeskanter och på ängar. Vi har massor runt omkring. Jag tycker de är jättefina.  (null)
Rådjur tycker inte om dem så funderar på att placera dem lite varstans på tomtgränsen. 

Älgörten ska tydligen också vara bra för värk och feber. Tänkte att den kanske kunde hjälpa mig med mina pmds smärtor så som huvudvärk och magvärk. Bättre att dricka det än att stoppa i sig massor med Alvedon. (null)
Smakade faktiskt på älggrässaft av min syster och då tyckte jag den var bitter men sen blev den god. Lite som bittermandel. Men denna saft smakar supergott. Som mandelskorpor , mazarin och mandelmassa i flytande form.

Älgörtsaft
50 klasar
2 citroner
Rensa blommorna från stjälken. Lägg dem på plåt så att småkrypen kryper ut. Tydligen ska man inte skölja dem. Dela citronerna och varva citroner och  älgört i en bunke. 

2 liter vatten
5 dl socker

Koka upp vatten och socker i en kastrull. Rör om så att sockret löses upp. Häll över blommorna och låt det stå svalt i 3 dygn. 

Supergott!!! 
Men får tyvärr inte drickas i för stora mängder eller för ofta.
 




Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela